muhammed الزعيم
عدد المساهمات : 1007 نقاط النشاط : 3507 تاريخ التسجيل : 01/09/2009 العمر : 26 الموقع : مصر (سوهاج)
بطاقة الشخصية الخيارات :
| موضوع: لعشاق سلطات بيتزا هت الثلاثاء أكتوبر 20, 2009 9:36 am | |
| اولا صلصةالطماطم الحارة ___________________
المقادير:_
2 حبة طماطم 2 بصلة كبيرة او وسط بهارات (ملح\فلفل\شطة\بهارات)
2 معلقة طعام قرفة كمية مناسبة من مكرونة لسان العصفور محمرة فى زيت وجاهزة
مش عارفة ممكن يكون نفس الاسم دة تعرفوة ولا لا بس هى نوع من المكرونة ال بتكون صغيرة جدا قد العدس وبعدين لما تتحط فى الشوربة تكبر ودايما تتعمل شوربة يارب تكونوة عرفتوها
خل\زيت زيتون
1 فلفل حامى
الطريقة:_
احضرى صينية فرن صغيرة وضعى فيها الطمام والبصلة زى ماهما بس طبعا مقشرة البصل
وبندخلهم الفرن حوالى 10 دقايق لحد ما نحس انهم دبلوة
بعد كدة نخلطهم بالخلاط مع اضافة كل البهارات السابقة معهم وشوية ماء او خل بس نضربهم ضربة واحدة بس مش كتير علشان ميبقاش عصير
فى النهاية نضيف عليها لسان العصفور
يارب تعجبكووة بس خلوة بالكوة لانها حارة شوية
ثانيا:سلطة الفاصوليا البيضاء والخضراء __________________________
المقادير:_
1\2 كيلو فاصوليا خضراء وبيضاء
ملح\فلفل\بهارات\زيت\شوية سكر\زيت\بصلة صغيرة\3فصوص مدقوق
الطريقة:_
تسلق الفاصوليا الخضراء ةالبيضاءفى ماء بية القليل من السكر مكتريش
السلق يكون خفيف اول ما نحس انهم مقرمشين شيلهم وصفيهم من الماء,بس خلى الماء علشان ناخد جزء يكون الصوص
حمرى بصلة مع ثوم لحد ما يصفروة
شوحى الفاصوليا البيضاء والخضراء فى البصل لفترة قليلة
بعد كد نخلطهم مع البهارات والملح والفلفل وماء السلق كصوص
اتمنى تعجبكوة
ثالثا: سلطة ال سوزن (سلطة الفراخ بالكاتشاب):
______________________________ _____
المقادير:_
فراخ بانية مقطعة مكعبات صغيرة ومسلوقة (العدد حسب الرغبة)
ملح\فلفل\بهارات\قرفة
كمية مناسبة من الكاتشاب والمايونيز
خيار مخلل مقطع قطع صغيرة جدا زيت زيتون وقليل من الماء
الطريقة:_
نضع الكاتشاب على المايونيز ويضرب معا فى الخلاط ولو كان تقيل ضيفى قليل من الزيت كلما احتاجت حتى يخف سمك الخليط
ثم نضع باقى البهارات والملح والفلفل
ممكن نضرب الخيار المخلل مرة واحدة سريعة بالخلاط ويوزع على الخليط حيدى طعم مقرمش جميل وحيكون مش ظاهر
اخر حاجة نضيف الفراخ السلوقة
| |
|